EEN BEETJE NOSTALGIE
Door: tiny
24 Februari 2015 | Nepal, Kathmandu
Vroeger was Bhaktapur een heel sfeervol middeleeuws stadje. Net als Patan en Bhaktapur zijn er veel tempels en paleizen. Van de 12e tot de 16e eeuw werden deze steden rijk door de handel met Tibet.Ik ben er 20 jaar geleden voor het laatst geweest. Nu is het een monument geworden voor toeristen. Het centrum, het koningsplein, is autovrij en er lopen alleen nog toeristen rond. Er zijn veel Aziatische toeristen zoals Japanners, Chinezen en Vietnamezen. De toegang kost 15 dollar. Doordat de Nepalezen het centrum niet meer gebruiken, is het erg clean geworden. Het centrum mist zijn ziel. In het verleden hebben Bert en ik er een hele dag rondgelopen. Nu waren we snel weer weg ondanks de mooie gebouwen.
KHATMANDU
Vandaag hebben we het koningsplein van Kathmandu bezocht met de vele tempels en paleizen. Het is er de afgelopen jaren erg druk geworden maar het is nog steeds gezellig. Nepalezen drijven handel, doen offerrituelen, zingen gebeden enz. Nog even langs het Snowmancafe geweest dat al bestond in de jaren zeventig, toen veel jongeren over land naar India en Nepal reisden. Ik ben met een groep in 2,5 maanden per bus naar Kathmandu gereisd. Een schitterende tijd, hoewel er toen nog nauwelijks toeristische faciliteiten waren. Na het slechte eten onderweg smaakten de taarten in het Snowmancafe en andere vergelijkbare restaurants prima. We sleten moe van het reizen onze dagen in het cafe en wisselden ervaringen uit. We hebben nog een blik naar binnen geworpen in het Snowmancafe maar het was me er te bedompt en somber. Wel hadden ze een grote collectie lekkere taarten uitgestald.
24 Februari 2015 - 12:45
Greet:
Indrukwekkende verhalen en foto's, jullie genieten vast erg van alles.
Groeten uit een koud en regenachtig Groningen. -
24 Februari 2015 - 15:46
Ineke & Henk:
Dit verhaal is helemaal een deja vu voor ons.
We genieten weer van al jullie verhalen.
Veel plezier en indrukken verder!